Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

3η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ


Αγαπητοί Γονείς,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από την επιτυχημένη Δεύτερη  συνάντηση  με το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔOIΠΟΡΙΚΟ» του Δήμου Περιστεριού, ο Σύλλογος Γονέων θα συνεχίσει να διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια από καταρτισμένους επιστήμονες, με σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων για τη βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων τους με τα παιδιά τους. 
 
Η Τρίτη Συνάντηση της  «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στις
18/4/2019  ημέρα Πέμπτη, στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας και θα έχει διάρκεια 1 Ώρα & 30 Λεπτά. Συνεχίζοντας την προηγούμενη συζήτηση μας.

"Προετοιμασία - Ενημέρωση των παιδιών από τους Γονείς για το Internet "

Λίγα Λογία,
Οι Σχολές Γονέων, ξεκίνησαν για να υποστηρίξουν τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. 
Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις. Οι μελέτες της ψυχολογίας εδώ και πολλά χρόνια έχουν οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Παλαιότερα υποστηριζόταν ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού είναι τα πιο κρίσιμα. 

Θεματολογία
Η θεματολογία, ως προς τον γνωστικό τομέα έρχεται στην επιφάνεια αυθόρμητα, σταδιακά, καθώς με τον διάλογο τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν τον προβληματισμό, τις απορίες, τις αντιρρήσεις τους. Αποτελούν ευκαιρία για τον υπεύθυνο της ομάδας να παρουσιάσει τα πορίσματα της επιστήμης της ψυχολογίας, δηλαδή απόψεις απαραίτητες και γνώσεις αναγκαίες για το μέλλον στις μακροχρόνιες διαδικασίες σχέσεων της οικογενειακής ομάδας.

Εξελικτικό Σύστημα, EPPI & EPPEL Ο τρόπος εργασίας που εφαρμόζεται στις Σχολές Γονέων ονομάζεται «Εξελικτικό Σύστημα» και στηρίζεται στις δύο βασικές αρχές της F.I.E.P.: την ενημέρωση/ πληροφόρηση των γονιών (information) και τη διαμόρφωση/ διαφοροποίηση της στάσης τους (formation).

Η Αγωγή του παιδιού υπήρξε πάντα μέλημα και φροντίδα κάθε εποχής, κοινή και η επιθυμία η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Η Συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το καλό των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου