Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Αγαπητοί Γονείς,
Η θεατρική μας ομάδα ξεκινά να ετοιμάζει την παράσταση της!
Το έργο μας, 
"Οι Όρνιθες"  
του Αριστοφάνη, σε διασκευή της 
Σοφίας Ζαραμπούκα...με τη δική μας ματιά, τις δικές μας ιδέες και φαντασία από τις δημιουργικές μας συναντήσεις!
Όσα παιδιά δεν ήσασταν μαζί μας στη συνάντηση του Σαββάτου (4/11) διαβάστε την ιστορία μας, κι όσοι ήσασταν θυμηθείτε την ξανά!
«Μια φορά κι έναν καιρό, στην Αθήνα, ήταν δύο άνθρωποι πολύ αγανακτισμένοι. Τα ονόματά τους ήταν Πεισθαίτερος και Ευελπίδης… τώρα αν αυτοί ήταν άντρες ή γυναίκες ας μην το αποφασίσουμε ακόμα! Είχαν θυμώσει με όλα τα προβλήματα που είχε η πόλη κι αποφάσισαν πως θέλουν να ζήσουν κάπου αλλού. Έτσι, με δυο πουλιά για οδηγούς, ψάχνουν να βρουν το βασιλιά Τηρέα, που κάποτε ήταν άνθρωπος αλλά μεταμορφώθηκε σε πουλί και πετώντας ταξίδεψε παντού κι είδε όλο τον κόσμο.
Όταν τον συναντούν και τον ρωτούν πού είναι όμορφα για να ζήσουν, εκείνος δε μπορεί να σκεφτεί καμία πόλη χωρίς προβλήματα. Τότε τους έρχεται η ιδέα να φτιαξουν τη δική τους πόλη μαζί με τα πουλιά πάνω στα σύννεφα, τη Νεφελοκοκκυγία ή αλλιώς…Συννεφούπολη!
Τα πουλιά όμως είναι πολύ θυμωμένα με τους ανθρώπους που τα κυνηγούν και τα βάζουν σε κλουβιά. Έτσι, οι δυο άνθρωποι τους φουσκώνουν τα μυαλά, λέγοντας τους πόσο σπουδαία είναι αφού ζουν στον αέρα, ανάμεσα στους ανθρώπους και τους θεούς.
Χτίζουν λοιπόν την πόλη τους και υψώνουν ένα τείχος. Με αυτόν τον τρόπο ο καπνός από τις θυσίες των ανθρώπων δε φτάνει στους θεούς. Οι θεοί παραξενεύονται και στέλνουν τη θεά Ίριδα (τη θεά του ουράνιου τόξου) να κατασκοπεύσει τη Συννεφούπολη. Όμως τα πουλιά την παίρνουν είδηση και τη διώχνουν. Τότε, στη Συννεφούπολη έρχεται ο Προμηθέας, που μπορεί να είναι θεός αλλά πάντα βοηθάει τους ανθρώπους. Έρχεται για προειδοποιήσει τα πουλιά πως οι θεοι θα στείλουν αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτούν το περασμα του καπνού από τις θυσίες στον ουρανό, και τα συμβουλεύει να ζητήσουν την κόρη του Δία, την Εξουσία (ή Βασιλεία) για να παντρευτεί έναν άνθρωπο θνητό!
Πράγματι έτσι γίνεται. Έρχονται Ο διπλωμάτης Ποσειδώνας, ο καλοφαγάς Ηρακλής και ο άγριος θεός Τριβαλλός για διαπραγματεύσεις. Αλλά πετυχαίνουν ανθρώπους και πουλιά σε φαγοπότι και μέσα στη ζάλη τους ψηφίζουν υπέρ του γάμου της Βασιλείας με άνθρωπο!
Έτσι το έργο μας τελειώνει με γάμους και χαρές, με πουλιά θεούς κι ανθρώπους να ζουν μαζί κι αγαπημένοι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου